FlowerTrials® 2021

Consumentendag

Datum
Vrijdag 18 juni 2021.

Tijd
Van 08.00 tot 16.00 uur

Bezoekadres
MNP flowers
Weteringweg 3a
2155 MV, Leimuiderbrug,
Noord-Holland
(vlakbij Schiphol Airport)

Open voor consumenten

Ieder jaar doet MNP mee aan de FlowerTrials®. Deze dagen worden georganiseerd voor alle professionals in de sierteelt en retail van over de hele wereld. Hier kunnen bedrijven hun noviteiten, creatieve concepten, en assortimenten presenteren. Wij vinden het zonde om dit geweldige evenement voorbij te laten gaan aan de consument, dus toveren wij de vrijdag om naar consumentendag.

Waan je in de wereld van de veredeling

Op deze dag krijgt u de kans om achter de schermen te kijken bij MNP. Zo kunt u zien waar wij onze planten testen en selecteren en stellen wij onze noviteiten tentoon. Al met al een voorproefje van wat er de komende jaren op de markt gaat komen en een exclusieve kans om inspiratie op de doen voor uw eigen tuin. Kortom, een dag die een echte plantenliefhebber niet kan missen.

Dé plant pioniers

Jaarlijks test en selecteert MNP de meest innovatieve en sterke zomerplanten. Er wordt gelet op meerdere innovatieve eigenschappen zoals kleur, vorm en bloei. Onze planten moeten sterk, veerkrachtig en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Uiteraard houden we ook rekening met het gebruiksgemak, want klanten willen graag planten die zorgeloos, onderhoudsvriendelijk en weinig water nodig hebben. We selecteren de producten die we introduceren op eerder genoemde attributen en hun uniciteit, marktpotentieel en trend. Naast het testen, selecteren en introduceren van nieuwe zomerplanten, ondersteunen we onze partners actief bij het effectief vermarkten van onze producten.

Over de

FlowerTrials®

Intro

Tijdens de FlowerTrials® 2021 presenteren niet minder dan 62 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten, creatieve concepten en ongelooflijk brede assortimenten. Van teelttechnische informatie tot inspiratie voor de retail, en van baanbrekende stappen in de veredeling tot de laatste trends, voor iedereen die werkt met planten en bloemen en ervan houdt, is er een reden om de FlowerTrials® te bezoeken.

Welke deelnemers

Iedereen die iets te zeggen heeft in de pot- en perkplantenveredeling presenteert zich onder de FlowerTrials® vlag. Deelnemers komen uit Europa, Israël, Japan en de Verenigde Staten van Amerika.

Waar

FlowerTrials® deelnemers openen hun deuren op 28 individuele locaties in drie belangrijke geografische regio’s: Aalsmeer en omgeving plus het Westland in Nederland, en Rijnland-Westfalen in Duitsland. Elke FlowerTrials® locatie staat voor een van de deelnemende bedrijven, of biedt daarnaast ook onderdak aan andere deelnemers.

Wat is er te zien

De allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van perkplanten, containerplanten, potplanten voor binnen en buiten, met bovendien teeltinformatie, retail concepten en inspiratie over trends. Een bezoek aan een vakbeurs biedt alleen een voorproefje van wat er beschikbaar is, terwijl veredelaars tijdens de FlowerTrials® hun uitgebreide aanbod van volledige assortimenten laten zien.

Voor wie

De FlowerTrials® verwelkomen alle professionals in de sierteelt en in de retail vanuit de hele wereld. Voor telers maakt het evenement inzichtelijk wat de allerlaatste noviteiten voor het komende seizoen zijn, met uit de eerste hand teelttechnische informatie van de aanwezige experts. Voor groothandelaren en retailers vormen de FlowerTrials® een kans bij uitstek om veredelaars te spreken en een idee te krijgen van de toonaangevende variëteiten en concepten voor het volgende seizoen om daarmee invloed op trends te kunnen uitoefenen. De FlowerTrials® blijven het beeld bepalen van de pot- en perkplantenwereld. In 2019 kwamen er bezoekers afkomstig uit 70 landen naar de FlowerTrials®.

Wanneer

Het FlowerTrials® evenement vindt plaats van 15 t/m 18 juni 2021. Alle locaties zijn minimaal van 08.00 tot 18.00 uur te bezoeken (vrijdag tot 16.00 uur).

Aanvullende informatie

De volledig responsive FlowerTrials® website www.flowertrials.com biedt een compleet overzicht van alle deelnemende bedrijven, hun belangrijkste gewassen en hun noviteiten voor het seizoen 2020/21.

MNP (the Netherlands) introduces new plants and varieties from the Japanese breeder Suntory Flowers Ltd., among others, onto the European ornamental horticultural market. MNP has several selection specialists, who all have in-depth knowledge of the European horticultural market. Together they select plants and varieties that suit this market perfectly. They are tested extensively at several testing locations. Next to that MNP carries out market research for every variety, which is very important for "positioning" the product. They think about "product naming" and branding (logo, labels, pots, leaflets, website, etc.). Growers pay a license fee for Suntory® geneticsMNP recoups this license fee to its business partners by creating marketing concepts, arranging free publicity and PR, safeguarding plant quality, etc.